Začátek s láskou k chutným domácím pokrmům
Název DoKao je kombinací dvou příjmení spoluzakladatelů. Pan Tony má příjmení Đỗ a paní Hanna má příjmení Cao. Protože v češtině se písmeno „C“ nevyslovuje jako „K“, změnili jsme písmeno C na K, abychom se vyhnuli špatné výslovnosti a aby jméno restaurace vzbudilo zvědavost u zákazníků.
Od roku 2015 jsme začali pracovat na otevření restaurace s domácími chutěmi tzv. „jako od maminky“. Tehdy náš zakladatel Tony, mladý muž plný nadšení a ambicemi stát se vynikajícím zaměstnancem v oblasti marketingu, často nosil do práce obědy s různými a výživnými pokrmy připravenými budoucí majitelkou restaurace – Hannou.
Na začátku Tony nosil domácí obědy do práce, a protože jídla vypadala jedinečně a lákavě, jako například „thịt kho tàu“, „gà xiên nướng satay sốt lạc“, „sườn chua ngọt“ a mnoho dalších jídel, které bylo možné ochutnat pouze v luxusních restauracích jako byt tehdy „MODRY ZUB”, tak si získaly Tonyho obědy rychle přízeň všech kolegů.
Později Tonyho kolegové založili skupinu na Facebooku s názvem „Tony’s Fastfood“, kde mohli komentovat a poskytovat zpětnou vazbu na jídla a také navrhovat, co chtějí jíst v příštích dnech. Průměrná cena za jídlo v restauracích byla tehdy 150 Kč za porci, ale Tony prodával za 130 Kč malou porci a 170 Kč za velkou porci pro ty, kteří chtěli jíst více.
Každý den Tony nosil do práce 15 obědů pro své přátele a kolegy, a postupně si jídlo začali kupovat i další kolegové, kteří chtěli ochutnat Hanniny kulinářské dovednosti.
Poté se Tony rozhodl odejít ze společnosti ALZA a začal si plnit svůj sen otevření restaurace s kvalitními a jedinečnými domácími jídly pro širší okruh zákazníků. V prosinci 2018 byla restaurace DoKao otevřena v centru města Mladá Boleslav.
V počáteční fázi jsme se zaměřili na typická jídla z Vietnamu, Thajska a Japonska. Vietnamská jídla zahrnovala Phở, Bún Nem, Bún Nam Bộ, Bún Chả, Phở Trộn. Z thajské kuchyně to byla polévka Tom Yum a Tom Kha, hlavní jídla jako Kari a Pad Thai. Z japonské kuchyně jsme se zaměřili hlavně na sushi, kromě čerstvého sashimi jsme nabízeli i smažené sushi (pro zákazníky, kteří nejedí syrové ryby) podávané s třemi omáčkami, které jsme sami vynalezli, a které staly se charakteristickými pro DoKao.
Překážky jsme vždy řesili s plným nasazením a vášní
Naše restaurace se nachází v staré budově postavené v 50. letech. Aby se zákazníci dostali do restaurace, museli projít ne příliš lákavými železnými dveřmi a po schodech do prvního patra.
Jedním z největších problémů DoKao bylo, jak přesvědčit zákazníky, aby překonali nepříjemný pocit při vstupu do staré a nevzhledné budovy. Jakmile zákazníci překonali tento pocit, objevil se jim zcela jiný svět, než očekávali. Naštěstí jsme to dokázali během pouhých tří měsíců po otevření restaurace.
Naším druhým problémem byl COVID, který přišel nečekaně. Během tohoto období naše restaurace fungovala pouze přes malé okénko, kde jsme podávali jídlo s sebou, protože vláda zakázala shromažďování, aby se zabránilo šíření nákazy. Díky neustálé snaze celého týmu DoKao jsme si znovu získali důvěru našich zákazníků. COVID otřásl celým světem, ale díky němu se o DoKao dozvědělo více zákazníků, když si objednávali jídlo s sebou. Díky podpoře našich zákazníků jsme tuto obtížnou dobu překonali.
Po pěti letech úspěšného fungování a získání dobrého jména se DoKao rozhodlo přestěhovat do modernějších prostor na ulici Francouzská v Praze. Abychom zákazníkům poskytli lepší zážitek, rozhodli jsme se vytvořit restauraci v novém, unikátním japonsko-korejském stylu s charakteristickými jídly z těchto dvou zemí.
Abychom připravili chutná jídla autentické chuti, museli jsme překonat mnoho neúspěchů a stále inovovat. Tyto neúspěchy nám ale poskytly cenné zkušenosti, které nám pomohli vytvořit současné, téměř dokonalé menu, a ve které věříme, že vám přinese nezapomenutelný zážitek.
Díky pečlivému a pozornému přístupu našich zaměstnanců a kvalitním pokrmům, se snažíme dosáhnout maximální spokojenosti našich zákazníků.